Sosyal Medya

BÖLGEHABER

hamsi yüz güldürdü  

Karadenizde havalar soğudu tezgah dolduran hamsi yüz güldürdü



SAMSUN - Palamuttan ümidini keserek hamsiyi dört gözle bekleyen balıkçıların yüzü gülmeye başladı. Havaların soğuması ile Karadeniz'de avlanmasına başlanan hamsinin bol miktarda çıkması, balıkçı kadar vatandaşı da sevindirdi.

Balık avlanma sezonunun 1 Eylül'de başlamasıyla birlikte denize açılan Karadenizli balıkçıların yüzü gülmeye başladı. Sezonun açılmasıyla birlikte önceki yıllarda bol miktarda avlanan palamut, bu sene yeteri kadar avlanamadı. Hamsiye ümit bağlayan balıkçıların, nihayet yüzü gülmeye başladı.

 

Tezgahları süsleyen hamsi, balıkçılar kadar vatandaşları da sevindirdi. Samsun Kıyak Kardeşler Balıkçılık Şirket Müdürü Davut Kıyak, palamutun beklentiyi karşılamadığını, hamsi ile bu açığı kapatacaklarına inandığını söyledi.

 

Son günlerde yağan yağmurla birlikte havanın soğuması ile birlikte soğuk suyu seven hamsinin Karadeniz'de bol miktarda ortaya çıktığını belirten Kıyak, "Bu sene hamside bereketli bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyoruz. Havanın soğuması hamsinin bol miktarda avlanmasında etkili oldu. Daha da bollaşacağını düşünüyorum. Evine et götüremeyen vatandaşların sofrası hamsi ile şenlenecek." diye konuştu.

 

 

Samsun perakende dükkanlarında satılan balık çeşitleri ve fiyatları(YTL)

 

 

Balık cinsi birim fiyatı

 

 

Hamsi kilo 2

 

Ä°stavrit kilo 4

 

Barbunya kilo 5

 

Mezgit kilo 3

 

Uskumru kilo 4

 

Çupra kilo 8

 

Çinekop kilo 12

 

Kalkan kilo 15

 

Palamut tane 2

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.